Делото за фалита на Дупиншката популярна каса тръгва отново, след като Окръжна прокуратура-Пловдив внесе отново в съда Обвинителен акт, а Окръжен съд-Кюстендил насрочи разпоредително заседание на 28 и 29 юни 2022 г. Обвиняема е Ивона Близнакова, чиито съпруг Георги Блиязнаков се самоуби преди три години, припомня БНР.

С определение от 3.06.2021 година Софийският апелативен съд върна делото, известно като "Дупнишка популярна каса" на прокурора при Окръжна прокуратура - Пловдив за отстраняване на нередности в Обвинителния акт. След внасянето му в Окръжен съд - Кюстендил, посочените 226 пострадали ще бъдат призовани на две групи за Разпоредителното заседание по делото на 28 и 29 юни.

Според обвинението нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер на 3,7 млн. лева , а невнесените данъчни задължения са за около 137 000 лева Касата фалира през 2016 г. Месеци наред Близнакови привличали вложители с обявена лихва до 16%. Парите си при тях влагали дори и местни магистрати - съдии и прокурори. Има и такива, вложили до 200 000 лева, изкарани от техни близки по гурбет в чужбина. Всички 226 души, ситуирани като страна по делото, загубиха парите си.

След самоубийството на Георги Близнаков, който скочи от жилищен блок в Благоевград, делото беше спряно. След това тръгна отново, но беше върнато на прокуратурата за отстраняване на пропуски.