Още два крадени автомобили „Фолксваген Голф", Ауди А-6, оръжие, инструменти за кражба на коли, компютри, принтери, фалшиви банкноти и други са иззети от пернишките криминалисти в продължаващата операция „Автокрадците."

В хода на действията са задържани и двама души.

Припомняме, акцията стартира на 15 март и за противодействие на кражбите на моторни превозни средства от столицата. Тогава бяха установени два автомобила - „Ауди А-6" и „Фолксваген голф - 4."

Голфът, с регистрационни табели от друга кола, е намерен вчера в пернишкия кв. „Изток". Като извършители са задържани криминално проявените М.В.(24 г.) и 32-годишният К.Н. Автомобилът е откраднат на 11 март.

При последвалите следствени действия, от мазе, собственост на 24-годишния мъж, са иззети акумулатор, две черни маски, заготовки за автомобилни ключове, устройство за отключване на автомобили тип „тирбушон", пригодени ленти за отключване на автомобили, заготовка за арбалет, метална стълба за спускане от високи разстояния.

По-късно от дома на М.В. са иззети 38 фалшиви банкноти с номинал  5 лв., 3 банкноти по 10 лв., компютър с файлове за разпечатване на фалшиви банкноти, винетни стикери и купони за храна.

В хода на разследването са иззети и незаконно притежавана въздушна пушка с оптика, пластмасов пистолет - много добро копие на истински, два мастилено-струйни принтера, един лазерен и хартия за печатане на фалшификатите. Предстои назначаването на различни експертизи.

Краден лек автомобил „Ауди А-6" със софийска регистрация е намерен вчера в пернишкото с. Голямо Бучино. Колата, собственост на 36-годишен столичанин, е противозаконно отнета от района на столичното Девето  РУП на 15 март тази година.

По - късно от къща в селото, собственост на криминално проявения Б.И. (42 г.), са иззети множество части от лек автомобил „Ауди Q-7" и регистрационни табели със софийска регистрация от Опел „Зафира", обявени за издирване от Шесто РУП -СДВР. Образувани са досъдебни производства. Действията по разследването продължават.