Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 39-годишния Д. Л. и го арестува до 72 часа за катастрофата, в която почина френски гражданин и двама пострадаха.

На шофьора от спортния автомобил, причинил инцидента с жертва и двама пострадали, е повдигнато е обвинение за престъпление за шофиране при несъобразяване на пътните условия, ненамаляване на скоростта. От катастрофата са причинени средна повреда на шофьора на пострадалия автомобил, средна телесна повреда на пътник и на настъпилата смърт.

С 35 фиша бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното в София

С 35 фиша бил шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното в София

Те са за шофиране с превишена скорост

Д. Л. е шофирал с превишена скорост и ударил попътно движещ се лек автомобил, управляван от 46-годишния български гражданин П. П., в който пътували 64-годишения Л. П. и 62-годишната Б. Л.- френски граждани. В резултат на удара настъпила смъртта на пътника Л. П., който починал "на място". С телесни повреди са П. П. и Б. Л. - последната настанена за лечение с опасност за живота.

Шофьорът на Поршето първоначално е отказал да бъде тестван, след това е дал кръвна проба.

Едната кола от катастрофата е собственост на търговско дружество.

От 2002 до 2009 г. той има пет нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДП). От 2011 до сега има 23 електронни фиша за превишена скорост. 2021 г. на 5 април е спрян за шофиране без колан. Не е платил връчените му 6 фиша. Има още пет фиша. Платил е 2350 лв. Неплатени 1975 лв. фишовете са с различна стойност, на моменти е шофирал с над 40 км в час.

Шофьорът на "Форда" е имал няколко фиша от 1996 г. от 2017 г. и си ги е платил. Те са предимно за неспазване на пътни знаци и неправилно паркиране.

Очакват се автотехническите експертизи. Не е имало опит да се задействат спирачките.

Жертва и ранени при тежка катастрофа на Околовръстното в София
Обновена

Жертва и ранени при тежка катастрофа на Околовръстното в София

Ударили са се два автомобила

От МВР пускат допълнителни автопатрули по основните пътни артерии, за линеен контрол. Това съобщи инспектор Слави Лазов от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" на брифинг за медиите.

Тези допълнителни автопатрули ще следят за груби нарушения на пътя и агресивни водачи.

Причината са регулярните действия на полицията при празничните и почивните дни за контрол по републиканската пътна мрежа и автомагистралите. По думите на инспектор Лазов добави, че към момента движението е спокойно, като се очаква повече трафик при автомагистрала "Хемус" в района на тунелите. По граничните пунктове няма задръствания.