Пламен Димитров е лицето задържано за срок от 24 часа за палежа на автомобила на репортер на "Господари на ефира" в гр. Карлово. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която посочи, че въпросното лице е главен герой в репортажите.

Палежът е станал на 4-ти срещу 5-ти през нощта в Карлово.

Румяна Арнаудова допълни, че главният прокурор Сотир Цацаров е информиран и е разпоредил проверка на всички произнасяния по повод сигнали срещу въпросното лице, представяло се за майстор.

На брифинга на прокуратурата стана ясно още, че жената, която живеела на семейни начала с въпросния Димитров, вече си е депозирала оставката от поста административен секретар на Районна прокуратура Карлово.

Въпросната връзка била причина и за случаи на самоотвод на прокурори от Карлово. Арнаудова обясни, че въпросните сигнали са били препращани веднага към Районна прокуратура Пловдив.

Подпалиха колата на репортер от "Господари на ефира"
Обновена

Подпалиха колата на репортер от "Господари на ефира"

Автомобилът на Зорница Акманова гори часове след затваряне на местен автосервиз

"Към този момент Пламен Димитров не е привлечен като обвиняем, тъй като няма достатъчно доказателства за ангажиране на неговата отговорност", обясни Арнаудова.

Въпросното лице не е признал към този момент. Мярката, наложена от полицията, изтича на 6-ти октомври.

Тепърва предстои събирането на доказателства по случая.

"Очакваме Окръжната прокуратура в Пловдив много бързо да направи обследването и да предостави информация", допълни още Арнаудова.

Работното обвинение, заради което е започнало разследването е за обсебване на моторно превозно средство.