Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка за разкриване палежа на автомобил на журналиста от Карлово Зорница Акманова, извършен в нощта на 4 срещу 5-ти октомври 2017 г., съобщиха от прокуратурата.

Разпоредена е и проверка на всички преписки в прокуратурите, свързани с оплаквания от действия на Пламен Димитров, отразен в репортажите на журналиста.

Палежът става часове след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора. За него репортерът има серия репортажи.

Няма все още доказателства кой е подпалил автомобила в Карлово

Няма все още доказателства кой е подпалил автомобила в Карлово

Приятелката му си е подала оставката като секретар на Районна прокуратура Карлово

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура - Пловдив. То се води за палеж на лек автомобил, собственост на репортер на предаването "Господари на ефира", извършен тази нощ в град Карлово. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество на значителна стойност. Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие.

Окръжната прокуратура в Пловдив е изискала и всички преписки, водени в Районна прокуратура - Карлово и в Районна прокуратура - Пловдив, свързани с дейността на Пламен Димитров от Карлово.
За него репортерката от "Господари на ефира" е оповестила оплаквания за измама. Проверява се и воденото в Районна прокуратура - Карлово досъдебно производство за обсебване. Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок, обещават от прокуратурата.

Предаде се издирван нападател над екип на Нова телевизия

Предаде се издирван нападател над екип на Нова телевизия

Мъжът е имал очна ставка с пострадалите

Припомняме, това не е първият случай на опожарен автомобил на журналист. На 28 февруари 2000-та година бе подпалена колата на репортера от "Капитал" Момчил Милев.

На 6 април 2006 г. 400 грама тротил избухват на седмия етаж пред апартамента на журналиста Васил Иванов в столичния "Банишора". Изпочупени са прозорците на целия вход, стъклата на автомобилите на паркинга, пропаднали са и двата асансьора, счупени са вратите на апартамента и на съседните жилища, паднали са някои от стените.

На 17 септември 2013 година автомобилът на журналистката Генка Шекерова бе подпален и изгоря напълно само за няколко минути пред дома в столичния кв. "Гео Милев".

И тази година не се размина с инциденти срещу репортери. На 15 април т.г. репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев на Нова телевизиябяха нападнати на магистрала "Тракия". Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Нападателите са обявени за издирване.

На 25 юли 2017 г., трима неизвестни мъже са нападнали журналиста Иво Никодимов в близост до сградата на БНТ - в Борисовата градина, известна преди като Парка на свободата.