Обирджии са успели да направят удар с помощта на регистрационни табели, откраднати от "Трабант", съобщи 24 часа. Те вече са получили присъдите си, които са условни.

Обвинителите в Горна Оряховица доказаха вината на четиримата - трима софиянци и един перничанин на възраст между 20 и 24 години. Те нападнали шофьор на бус за доставки.

Арестуваха трима, докато обират дом в Банкя

Арестуваха трима, докато обират дом в Банкя

Разследват ги и за Банкя, Панчарево, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Малинова долина

Тримата преки извършители на грабежа получиха по 3 години с 5 години изпитателен срок, а помагачът им, който е 24-годишен столичанин, е осъден на 1 година с три години изпитателен срок. Той е работел в една от фирмите контрагенти и насочил бандитите към шофьора.

Криминалисти от Горна Оряховица ги закопчаха само за няколко дни, след като им хванаха следите, намирайки старата табела, крадена от "Трабант".

Крадците са имали информация, че плячката ще е голяма - около 50 000 лв. Преследвали буса на фирма за резервни части 230 километра, за да издебнат удобен момент за атака.

Оказало се обаче, че в кеш шофьорът носи само 300 лв.

Плевенчанин и софиянец обирали врачански магазини и офиси

Плевенчанин и софиянец обирали врачански магазини и офиси

Задържаните са с богато криминално досие

Екшънът се разиграл посред бял ден пред жилището на шофьора доставчик.

44-годишният мъж бил причакан от маскираните обирджии, докато паркира на връщане от София. Единият насочил пистолет и му задигнали чанта, в която имало 300 лв., два мобилни телефона, шофьорска книжка и други вещи. След това офейкали.

Скоро полицаите намерили захвърлена табела на разклона за лясковското село Козаревец. Проверили и се оказало, че е крадена от "Трабант", собственост на софиянец.

Разследващите направили връзка между номера и съсед на собственика, който бил подозрителен. Проверили го и така започнал да се разплита случая. Оказало се, че именно с колата на съседа е направен обирът.

Обирджиите се признали за виновни и се споразумели с прокуратурата. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.