Полицейски служители проведоха вчера едновременна акция в три района - главен път Е-79, местностите "Пик-а" и "Малините" в търсене на известен сводник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите проследили ботевградчанина С.Н.(31 г.) - криминално проявен за кражби и грабежи, до местността "Малините", където оставил „на работа" невръстна девойка. Той се движел с лек автомобил "Фолксваген Джета" и не се подчинил на подадения полицейски сигнал за спиране.

След кратко преследване, С.Н. бил спрян принудително близо до болницата в Ботевград и е задържан след оказана от негова страна съпротива.

В управлението била отведена и оставената в околностите 15-годишната „жрица на любовта". Уговорката била тя да му дава 50% от изработената по време "на смяната й" сума.

Момичето е разпитано пред съдия и е настанена в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни за 48 часа. Уведомен е и Отделът за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Ботевград.

В хода на операцията в районното управление били доведени още седем нейни „колежки", три от които (на възраст от 18 до 25 години) ще останат в полицейския арест за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.