Кметът на Приморско Лиляна Димова внесе искова молба срещу съдия Деница Урумова в Районния съд в Царево. Чрез нея местната власт настоява да бъде обявен за нищожен договора, сключен на 28 юни 2007 година между община Приморско и Деница Урумова за отстъпено право на строеж върху 469 квадратни метра площ край морето.

В документа е посочено, че Урумова е получила право на строеж без решение на Общинския съвет в Приморско и в нарушение на условията за вписване в общинската картотека като лице с жилищни нужди.

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия кмет на Приморско Димитър Димитров.
                                  Още...

В молбата за вписване Деница Урумова не е посочила годишния си доход, освен това през този период не е имала и адресна регистрация в Приморско, съобщи БНР.

Тъй като бившият кмет на общината Димитър Димитров е взел самостоятелно еднолично решение за учредяването на отстъпено право на строеж на съдия Деница Урумова, сегашната власт иска сключеният договор да бъде обявен за нищожен.

На спорния терен от 469 квадратни метра площ вече има завършен груб строеж на 5 етажна сграда.

Припомняме, Урумова е едно имената на магистратските роднини или магистрати, замесени в скандала с придобиване на имоти по съмнителен начин по Черноморието.

Преди това Ана Пенгезова - дъщеря на председателя на Софийския апелативен съд, депозира в деловодството на община Приморско декларация за отказ от правото си на строеж. Това стана, след като общината спря административните процедури на шестимата роднини на магистрати, за които се разбра, че са се представили като крайно нуждаещи, за да се сдобият с право на строеж в курортния град.