www.veliko-turnovo.bg

Общинският съветник от Велико Търново Иван Иванов, собственик на рекламно-издателския комплекс "БИ", е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група, разкрита при полицейската акция "Фалшификаторите".

Това съобщи прокурор Румяна Ирманова, говорител на Окръжната прокуратура в града, цитирана от БНР.

На заподозрения е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Окръжна прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение срещу Иванов за участие в организирана престъпна група за изготвяне и разпространение на фалшиви документи.

Установено е, че той е пласирал срещу отстъпка от 8-15% фалшивите винетки на големи транспортни фирми.

Организираната престъпна група бе разкрита на 21 април във Велико Търново и Севлиево, където на различни адреси бяха открити големи количества фалшиви винетни стикери, бандероли и документи. Организатор на групата е 38-годишният Мирослав Станков от София. Като негови съучастници са привлечени двама мъже от Велико Търново и печатар от Севлиево.

Великотърновците изработвали фалшификатите в помещения, които ползвали под наем в печатницата на рекламно-издателския комплекс "БИ." Част от фалшивите стикери били изработвани в нелегална печатница в Севлиево.

Иван Иванов е общински съветник от сдружение "Преображение" втори мандат. Според АПИС участва в 12 фирми и дружества, част от които с руско участие, допълва veliko-tarnovo.net

3 са регистрирани на адреса на печатницата му „Христо Ботев" 19. На този адрес е и Съюзът за стопанска инициатива Велико Търново, в който Иванов е учредител.