Общинарят Бенчо Бенчев най-вероятно ще се сдобие със солидно обвинение от спецпрокуратурата. Голямо количество оръжия са открити в известния с прозвището си зърнен бос. Проверява се дали оръжията са законно притежавани.

Снимка 372014

Източник: пресцентър МВР

Бенчев ще отговаря за укривателство и за пране на пари. В максимално кратки срокове ще приключи процедурата по екстрадиция на Димитър Желязков Очите от Турция. Това стана ясно от думите на заместник-главния прокурор Иван Гешев за разбитата банда на несебърския бос.

Той не е страхлив и няма репутационни проблеми да се яви пред българското правосъдие, коментира той в отговор на въпрос дали Очите ще чака делото за екстрадицията му. Гешев се заяде с други клиенти на Темида, които се крият в съседни страни. Месец е работено по разбиването на групата на Очите.

Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, заловен с Очите

Намериха оръжия и пари в дома на общинаря, заловен с Очите

Задържан е за 24 часа

Гешев посочи, че това не е дълго време и даде за пример САЩ, където разследванията текат дори с години. Над 30 различни адреса са претърсени. Разследващите са проверили фирма, които официално не се водят на Желязков, но за никого не било тайна, че са на подставени лица.

Претърсени са и домашни адреси. На 3 август Очите е влязъл в южната ни съседка с кола на фирма на Бенчо Бенчев. Общинарят е бил с Желязков. На негово име и на още един човек са били регистрирани стаите в Турция. Очите не е бил регистриран като гост на хотела.

Разследващите са намерили тефтерче в дома на Бенчо Бенчев, в което се посочва какви суми да се отделят за лидера на престъпната група. Заедно с Бенчев бе хванат и екс депутат от ДПС. Преценяват се събраните доказателства към момента.

Прокурор Гешев се похвали, че са се увеличили свидетелите по разследването. Процесът по разследването е динамичен, както обясни заместник-главния прокурор.

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Късно тази вечер, на пункта „Капитан Андреево“…