Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста задържаните за двойното убийство край Негован, съобщава БГНЕС.

Георги Начев и Пламен Шляпашки са обвинени в предумишлено убийство на повече от едно лице. На днешното заседание те поискаха да бъдат пуснати под домашен арест и увериха, че съжаляват за стореното.

В съдебната зала стана ясно още, че това, което е издало обвиняемите, са били етикетите на бидоните, в които те са транспортирали разчленените тела на жертвите. По тях разследващите са установили магазина, от който бидоните са били закупени, а след разпити на собственика и продавачите е била установена и датата. След прегледа на видеокамерите двамата обвиняеми са идентифицирани по регистрационните номера на джипа на Шляпашки, с който са дошли в магазина.

Обвиниха задържаните за убийството край Негован

Обвиниха задържаните за убийството край Негован

Мотивът им е бил да придобият пари и бижута от жертвите

Припомняме, двамата бяха задържани преди седмица като заподозрени за убийството на възрастно семейство от София. На 18 август тленните останки на жертвите бяха открити случайно от граждани в близост до водоема. 10 дни по-късно беше установена самоличността на убитите лица и извършителите и бе конкретизирано местопрестъплението.

Георги Н. е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан, а Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За извършеното престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, "доживотен затвор" или "доживотен затвор без замяна".

Малко след задържането им стана ясно, че двамата мъже са направили пълни самопризнания за убийството.

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Полицията ги следила около 6 дни