Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и Пламен Ш. за убийството край Негован, съобщиха от обвинението.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жертвите.

След убийството двамата мъже са укрили телата, като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем, находящ се в землището на село Негован, общ. Столична.

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Задържаните за убийството край Негован направили пълни самопризнания

Полицията ги следила около 6 дни

На 18 август тленните останки на жертвите са открити случайно от граждани в близост до водоема. 10 дни по-късно е установена самоличността на убитите лица и извършителите и е конкретизирано местопрестъплението. Събрани са голям обем от доказателства, които предстои да бъдат анализирани.

Георги Н. е на 44 години, криминално проявен, но не осъждан, а Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За извършеното престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, "доживотен затвор" или "доживотен затвор без замяна"

Към момента двамата обвиняеми са задържани за 72 часа, като предстои да бъде поискан постоянен арест. Разследването по случая продължава.

По-рано днес стана ясно, че двамата мъже са направили пълни самопризнания за убийството.

Установиха самоличността на намерените тела край Негован
Обновена

Установиха самоличността на намерените тела край Негован

Мъжът и жената са били заможни

Припомняме, че вчера стана ясно, че двама са задържани за убийството, а преди това от МВР съобщиха, че вече е установена самоличността на убитите мъж и жена. Публикувани бяха и още снимки, свързани с убитите край Негован.

Телата бяха намерени преди около 10 дни от местен рибар. Малко по-късно разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Преди седмица полицията обяви, че се работи по четири версии по случая с убийството в района на Негован.

Двама са задържани за убийството в Негован

Двама са задържани за убийството в Негован

Извършителите са познавали жертвите от около година