От МВР отново публикуваха снимки на открити вещи, за които се предполага, че са убитите мъж и жена край Негован.

МВР продължава да търси съдействие за установяването на самоличността на жена, на предполагаема възраст 45-55 години и мъж на възраст между 65 - 75 години. Те са притежавали автомобил - марка "Пежо" или "Рено", произведен между 1996 и 2004 г., и бяло куче

МВР пусна снимки на дрехите, открити край Негован

МВР пусна снимки на дрехите, открити край Негован

Полицията търси съдействието на гражданите за разкриване на бруталното убийство

Отново публикуваме снимки на намерени на мястото части от дрехи.

От МВР уверяват, че запазват анонимността на гражданите, които подават сигнал на спешния тел. 112. Ако гражданите свързват предоставените данни със свои познати или близки, които не са виждали в последните месеци, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. 

Останки на две тела са открити край софийското село Негован
Обновена

Останки на две тела са открити край софийското село Негован

Разчленено тяло на жена и тяло на мъж

Припомняме, на 18 август гражданин, разхождащ се в близост до езерото край Негован, се натъква на човешки череп и сигнализира полицията. Мястото веднага е отцепено и започна претърсване на района. Служителите на реда откриха първо останките на едно тяло, а след това и на второ.

Какво се знае до момента:

  1. Убитата жена е между 45 и 55 години, а мъжът - на възраст между 65 - 75 години. Това предполага версия и за жертви баща и дъщеря.
  2. Телата на жертвите са били разчленени, а жестокостта на убийството говори на криминалистите за лична връзка между жертвите и убиеца.
  3. Останките от телата са поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони.
  4. В плик са прибрани и дрехите.
  5. Предполагаемият момент на смъртта е май месец, затова и полицията пита гражданите за липсващи техни близки и/или съседи от два месеца.
  6. В едно от телата е открит куршум калибър 22LR. Куршумът е типичен за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки.
  7. Намерени и части от нож, по които също може да се съди, че убийството е било предварително подготвено.
  8. Открити са и портфейл, в който няма лична карта, и ключ от автомобил "Рено".