От МВР разпространиха снимки на дрехите, открити край езерото на Негован, където преди няколко дни бяха открити разчленени две тела.

Още преди два дни от полицията призоваха гражданите, които разполагат с някаква информация, включително и за свои изчезнали близки или съседи, да се свържат с разследващите органи, които разследват тежкото криминално престъпление. 

Хората, които могат да идентифицират свои познати и близки по предоставените снимки могат, при гарантирана анонимност, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Съдействието им ще помогне за установяването на самоличността на жена, на предполагаема възраст 45-55 години, а мъжът - на възраст между 65 - 75 години.

Снимка 439543

Източник: news.bg

Още снимки - в галерията.

Към момента полицията работи по четири версии.

Припомняме, на 18 август гражданин, разхождащ се в близост до езерото край Негован, се натъква на човешки череп и сигнализира полицията. Мястото веднага е отцепено и започна претърсване на района. Служителите на реда откриха първо останките на едно тяло, но в последствие и на второ.

Какво се знае до момента:

  1. Убитата жена е между 45 и 55 години, а мъжът - на възраст между 65 - 75 години. Това предполага версия и за жертви баща и дъщеря.
  2. Телата на жертвите са били разчленени, а жестокостта на убийството говори на криминалистите за лична връзка между жертвите и убиеца.
  3. Останките от телата са поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони.
  4. В плик са прибрани и дрехите.
  5. Предполагаемият момент на смъртта е май месец, затова и полицията пита гражданите за липсващи техни близки и/или съседи от два месеца.
  6. В едно от телата е открит куршум калибър 22LR. Куршумът е типичен за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки.
  7. Намерени и части от нож, по които също може да се съди, че убийството е било предварително подготвено.
  8. Открити са и портфейл, в който няма лична карта, и ключ от автомобил "Рено".
Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Ботьо Ботев: Рано или късно се установява извършителят, този случай ще излезе