МВР търси съдействието на гражданите и най-вече на жителите на столицата и областта за разследването на тежкото престъпление с двойно убийство, разкрито край Негован.

Полицията търси информация за липсващи от месец май съседи или близки. Жената е на предполагаема възраст 45-55 години, а мъжът на възраст между 65-75 години.

Гражданите могат да сигнализират на тел. 112 по всяко време на денонощието или в най-близкото поделение на МВР, ако разполагат с някаква информация. Анонимността им е гарантирана!

Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Случаят "Негован" е прецедент за българската криминалистика

Ботьо Ботев: Рано или късно се установява извършителят, този случай ще излезе

Припомняме, че на 18 август гражданин, разхождащ се в близост до езерото край Негован се натъква на човешки череп и сигнализира полицията. Мястото веднага бе отцепено и започна претърсване на района, като служителите на реда откриха и останките от второ тяло. Останките от телата са поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони. В плик са прибрани и дрехите.

До този момент жертвите не са идентифицирани, предполагаемият момент ан смъртта е май месец. Знае се, че убиецът е разчленил телата, което според криминолози означава лична връзка и емоционален афект. Основните улики срещу убиеца са куршум калибър 22LR, изваден от главата на мъжа, портфейл, в който няма лична карта, дрехите на жертвите, както и ключ от рено. Куршумът е типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки.