Намериха още човешки останки край Негован, предаде "Нова тв", позовавайки се на информация от свои източници. По първоначална информация те са от тялото на мъжа, намерено на 17 август.

В понеделник криминалисти направиха втори оглед на района около Негован. По първоначални данни откритите тела са на възрастен мъж и жена. Те са били простреляни, след което разчленени.

Най-вероятно двамата убити са баща и дъщеря. Мъжът е около 70-годишен, а жената на около 50 г. Основните улики срещу убиеца им са куршум калибър 22LR, изваден от главата на мъжа, портфейл, в който няма лична карта, дрехите на жертвите, както и ключ от рено. Убийството е извършено прецизно и професионално преди около 2 месеца, съобщава "24 часа".

Мъжът е застрелян веднъж фронтално в главата. Куршумът попаднал в челото, малко над лявата вежда. За разлика от него жената е простреляна в гръб, отново в главата. И този път изстрелът отишъл леко вляво. Затова се смята, че или мерникът на оръжието не е бил добър, или убиецът има лек тик. Причината е, че интервалът до централен изстрел и в двата случая е доста сходен, според прокурори.

След това убиецът е съблякъл жертвите си, предполагат разследващите, тъй като по облеклото няма следи от кръв или изстрели. Той нарязал телата с нож с гладко острие, за костите е използвал малка брадвичка тип секира, обясняват прокурори, запознати с експертизата на съдебните медици.

Брутален, нагъл и жесток акт са убийствата в Негован, категоричен Ботьо Ботев

Брутален, нагъл и жесток акт са убийствата в Негован, категоричен Ботьо Ботев

Криминалистът призовава контролните органи да бъдат оставени си свършат работата

Останките от телата са поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони. В плик са прибрани и дрехите. След това убиецът ги закарва край езерото в Негован. Според водещата версия той е смята, че хвърля бидоните в блато. Вместо това обаче ги е оставил в гориста местност, като до тях имали достъп кучета - крайниците на жената, както и двете глави. Затова и са открити само черепи, по които няма кожа.

Дупките от куршум са ясно видими, а при мъжа дори е открит куршум. Той е силно деформиран, но разследващи го идентифицирали като калибър .22LR. Той е с диаметър 5,6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки

Основен идентификатор, който може да помогне на МВР, са дрехите на двамата. Дрехите са мъжки къси панталони, две тениски с къс ръкав и дамска пола. Полицаите се надяват по тях да са останали биологични следи от убиеца, който е съблякъл жертвите си. Обувки не са открити, затова се смята, че двамата са убити в дома си. Заради летните дрехи отпада и версия, че жена, загубила личната си карта в Негован, е убитата. Нейният документ за самоличност е намерен през февруари.

Възможно е и по портфейла, открит в плика, да има годен ДНК материал. От него е извадена личната карта. Останали са само няколко монети. Версията за грабеж се изключва. Сред най-отличителните улики е ключ за "Рено". Ясен е и моделът му, а колата не е сред най-караните у нас.

Вероятно мъжът ще бъде разпознат по-лесно. Причината е, че и двете му зъбни протези, горна и долна, са намерени. Те са специфични и най-вероятно зъботехникът пази отливката и името на пациента.

Жената също има няколко зъбни интервенции, сред тях коронки и мостове. Тя обаче няма протези и затова ще е по-трудно да се стигне до личността ѝ.

Убиецът е познавал добре жертвите, вероятно затова те не са обявени за издирване, е една от версиите, върху които работят от прокуратурата, коментира говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Разследва се дали тези лица са обявявани в предходните месеци за издирване. Напълно възможна е и версията те да са били убити от своя родственик, който, разбира се, няма интерес да ги обявява за общодържавно издирване", обяснява тя.

Останки на две тела са открити край софийското село Негован
Обновена

Останки на две тела са открити край софийското село Негован

Разчленено тяло на жена и тяло на мъж