Полицията е задържала двама мъже, заподозрени за извършването на двойното убийство във водоема край Негован. Те са на възраст от 44 и 39 години.

Заподозрените са криминално проявени и са били арестувани днес около обяд в малко населено място. Единият от тях е изтърпявал наказание в затвора за дребни престъпления.

Установиха самоличността на намерените тела край Негован
Обновена

Установиха самоличността на намерените тела край Негован

Мъжът и жената са били заможни

Това съобщи на брифинг заместникът на главния прокурор Иван Гешев.

В работилница на Техническия университет в София полицията разкрила два пистолета, за които се подозира, че с един от тях е извършено престъплението. Мястото се използвало за поддръжка за различни инструменти. Заподозрените лица нямат връзка с университета, но имат договор с него за техническа поддръжка. Има данни, че извършителите са познавали жертвите от около година, тъй като са извършвали ремонтни дейности в техния дом.

МВР отново публикува снимки, свързани с убитите край Негован

МВР отново публикува снимки, свързани с убитите край Негован

Мъжът е на възраст 65-75 г., жената - около 45-55 г.

Лично аз съм потресен от зверството, което виждам и укритите следи. Чакаме експертизата, за да предадем доказателствата на прокуратурата, която ще повдигне обвинение, каза вътрешният министър Младен Маринов. Няколко пъти заподозрените са се връщали на местопрестъплението, допълни той.

Към момента прокуратурата смята, че мотивът за убийството е користен. Престъплението е извършено в апартамента на жертвите. Извършителите са положили усилия и са използвали различни препарати като белина, за да скрият следите.

Бруталното убийство било трудно за разкриване, защото по случая не е имало сигнал за извършено престъпление или изчезнали лица.

Утре предстои анализ на доказателствата, които са събрани днес около обяд.

По случая с труповете край Негован се работи по четири версии

По случая с труповете край Негован се работи по четири версии

Жертвите са убити в стая от близък човек

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че са анализирани над 11 000 сделки, правихме анализи на невзети пенсии в последните месеци и постепенно сравнявахме всички данни с данните за лицата, които са изчезнали. Не попаднахме на съвпадение и не намерихме двойка лица мъж и жена, които да отговарят на тези показатели.

Най-вероятно се касае за семейство или двойка, която живее на семейни начала, посочи Терзийски.