Районната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем 16-годишния ученик Никола Р., който беше хванат с 76 000 лв., взети от възрастна жена при телефонна измама.

Според обвинението момчето е извършило телефонна измама. Подсъдимяит ще остане зад решетките за срок до 72 часа, след като наблюдаващият прокурор по делото постанови мярката му за неотклонение да бъде удължена. Очаква се Районната прокуратура да поиска от постоянното задържане на обвиняемия.

Арестуваха участник в телефонна измама

Арестуваха участник в телефонна измама

Жена изтеглила спестяванията си, убедена, че помага на полицията

Припомняме, на 19 януари 66-годишната жена от Търговище получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител. Той ѝ обяснил, че ако предостави наличните си пари на извършители на измама, които вероятно ще ѝ позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че веднага след това сумата ще ѝ бъде върната.

Жената повярвала и отишла в банка, откъдето изтеглила наличните си 76 000 лева. Тя оставила парите в храсти.
Действията на измамената обаче били наблюдавани от истински полицейски служители.

На мястото, където тя оставила парите, се появил 16-годишният обвиняем, който взел пакета и хукнал да бяга. След преследване момчето било задържано.

Пред разследващите ученикът обяснил, че е бил заплашван да участва във вземането на парите.

Разследването на случая продължава, като се установява дали обвиняемият не е участвал като муле и в други телефонни измами.