Софийската районна прокуратура внесе обвинение в съда срещу бизнесмена Росен Карадашки. Това съобщиха от прокуратурата след приключилото разследване срещу бизнесмена за изнудване.

Припомняме, на 18 май 2018 г. 43-годишният бизнесмен Росен Карадашки бе арестуван за 72 часа. Той изнудвал за пари Константин Генчев (К.Г.), който е съдружник на баща му Стоян Карадашки във вече прекратилата дейност мебелна къща "Арон". Генчев и Карадашки водят съдебни битки заради имуществото на фирмата им.

Сегашното разследване е установено е, че свидетелят К. Г. и обвиняемият Росен Карадашки са се познавали, но били в лоши отношения. От страна на Генчев имало няколко жалби до прокуратурата, където се описвали извършени престъпления от Карадашки.

Арестуваха бизнесмена Росен Карадашки заради изнудване

Арестуваха бизнесмена Росен Карадашки заради изнудване

Казусът с разследването и ареста не е съобщаван официално

Във връзка с част от подадените жалби били образувани наказателни производства. По някои от образуваните производства Карадашки бил привлечен в качеството на обвиняем, заради което бизнесменът започнал да се държи агресивно и заплашвал свидетеля и неговите близки.

Независимо, че към него имало обвинения Карадашки решил да изнуди свидетеля К.Г. да си оттегли сигналите до прокуратурата и да му даде 20 000 лв.

С тази цел през месец май 2016 г. тайно бил изготвил видеозапис на среща проведена между тях двамата. Карадашки считал, че записът съдържа позорящи Г. обстоятелства, които могат да му навредят.

На 13 ноември 2016 г., около 17:00 часа близо до аптека на столична улица обвиняемият приближил свидетеля, започнал да крещи и да го заплашва. Тогава му заявил за записа и поискал да: "оттегли делата до вторник 15 ноември 2016 г.".

От брутално полицейско насилие в столицата се оплака бизнесмен

От брутално полицейско насилие в столицата се оплака бизнесмен

Предаване на призовка завършило с побой

Карадашки казал на пострадалия, че за да не предаде записа на една от националните телевизии, Г. следва "да приготви сумата от 20 000 лв.". Карадашки заплашил Генчев, че в противен случай, "ще го изкара рекетьор" и "ще го опозори в национален ефир". Свидетелят се отдалечил притеснен. Дни по-късно депозирал сигнал до прокуратурата, в който описал действията на обвиняемия. По случая е образувано досъдебно производство.

След разследване на бизнесмена Карадашки е повдигнато обвинение. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд