Повдигнаха обвинение на четиримата мъже, опитали да ограбят офис на мобилен оператор в София.

Припомняме, в 04.30 часа днес на ул. "Тодорини кукли" в столицата подсъдимите разбили входна стъклена врата на търговски център и още една на офис на мобилен оператор, откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефона, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно устройство. Докато трима от тях били в офиса, четвъртият стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

За извършване на кражбата е използван лек автомобил с поставени на него регистрационни табели от друго превозно средство.

Арестуваха четирима, опитали да ограбят офис в София
Обновена

Арестуваха четирима, опитали да ограбят офис в София

Двама от престъпниците са заловени на местопрестъплението

По отношение на единия от обвиняемите престъплението е извършено в условията на повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за идентично деяние, а при друг - при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода" не по-малко от една година.

Предвид опасността четиримата да извършат ново престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест спрямо тях.