Двама души са обвинени за побой над 18-годишен, извършен в София на 4 май късно вечерта.

По време на разследването са задържани общо 13 мъже за побоя, но са обвинени двама от тях. Мъжете са на възраст от 18 до 35 години, от София, Варна и Кнежа. При претърсванията в обитаваните от тях жилища са намерени и иззети предмети и вещи като доказателства за обвиненията.

Инцидентът става около 23.30 часа, когато в полицията е получен сигнал, че в ж.к. "Света Троица", че група мъже бият момче. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ.

Пристигналите полицаи заварили пострадалия М.М. в тежко състояние. Докато е бил в съзнание е обяснил, че заедно с петима приятели бил в беседка пред блока, когато видели шест автомобила да спират на улицата. От колите излезли около 15 души с маски на лицата и тръби в ръцете. Тогава компанията се разбягала, но жертвата била настигната от 4-5 души, свален на земята и пребит.

Нападателите се уплашили и разбягали при викове на граждани от съседния блок.

Пострадалият е 18-годишен, транспортиран е в болнично заведение, където е настанен с опасност за живота. И в момента се намира в медикаментоззна кома. Причинена му е закрита черепно-мозъчна травма; счупване на втора и трета предкиткови кости на лявата ръка, както и множество мекотъканни наранявания.

На двама от задържаните - Виктор И. и Димитър С., на 18 и 35 години, за които по безспорен начин е установено, че са фактически извършители на деянието, са с повдигнати обвинения и мерки "задържане под стража".

Работа по установяване и задържане и на други техни съучастници продължава под надзора на прокуратурата.