Двама души са обвинени за конфликта по време на протест пред румънското посолство в София.

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност мъже на 25 и на 32 години.

25-годишният мъж е обвинен в това, че на 17 август на кръстовището на бул. "Михай Еминеску" и бул. "Шипченски проход", около 21.30 ч. противозаконно е повредил лек автомобил, като счупил чрез удари с ръце предното стъкло, а скачайки повредил предния капак на автомобила. Повдигнато му е обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост - попречил на жената, шофирала колата, да премине през кръстовището, като блъскал по автомобила, отправяйки обидни думи към жената, защото не е изразила съгласие с протестиращите. Действията си той извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

България е в гражданска война, притеснен Марешки

България е в гражданска война, притеснен Марешки

Протестиращите сами изродили идеята си с агресия

На 32-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на жената, шофирала автомобила, да премине през кръстовището, блъскал по колата и изкъртил с ръце задната регистрационна табела, като действията извършил пред двете непълнолетни деца на жената.

Двамата мъже са неосъждани. Спрямо 32-годишния мъж е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари" в размер на 500 лева. 25-годишният пък е задържан за 72 часа, след изтичането на които ще бъде внесено искане за постоянен арест спрямо него.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, при протестите на 17 август на бул. "Ситняково" в София демонстранти потрошиха кола на жена с две деца, която се опита да премине през блокадата. Заради случая лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че България е в гражданска война.

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Напрежение на протестите - демонстранти чупиха кола с две деца в нея

Нов опит за блокада пред румънското посолство...