Двама мъже са привлечени като обвиняеми от Районната прокуратура-Стара Загора за нарушаване на обществения ред, нанасяне на леки телесни повреди и отправяне на закани срещу полицейски служители. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 33-годишния Минчо Георгиев са повдигнати 6 обвинения, а на 35-годишния Ташо Илиев – 4.

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми за това, че са извършили непристойни действия, които грубо са нарушили обществения ред и са изразили явно неуважение към обществото. Мъжете са отправяли закани за саморазправа и обиди към полицейски служители. От държавното обвинение поясняват, че деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Георгиев и Илиев са обвинени и за причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи, както и за употреба на сила, за да попречат на служителите на реда да ги задържат.

На Минчо Георгиев са повдигнати и още две обвинения за закана с убийство на двамата униформени.

Случката се разиграла на 2 април в старозагорския кв. „Лозенец”. Полицейски патрул с трима служители спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”. Той бил шофиран от Минчо Георгиев. Причината била, че колата се движила с висока скорост и не спряла на знак „Стоп”. При проверката на документите Илиев и Георгиев ударили двама от полицаите по главата, врата и ръцете. Георгиев им отправил и закана за убийство с думите: „Ще ви избия”. Той се опитал и да вземе оръжието на единия от униформените.

Третият служител на реда подал сигнал, че имат нужда от съдействие. Така двамата обвиняеми били задържани. В колата имало и метамфетамини. Минчо Георгиев шофирал колата под въздействие на алкохол, уточняват от прокуратурата.

Двамата мъже са задържани за срок от 72 часа, като предстои в Районния съд в Стара Загора да бъде внесено искане за постоянен арест.