Районната прокуратура в Казанлък обвини двама мъже за въоръжен грабеж на парична сума от бензиностанция.

Обирът станал на 24 декември 2018 година. Обвиняеми за това са Д. Д. на 34 години и С. Т. на 20 години.

До момента от разследването е установено, че обвиняемият Д.Д. преди работил в бензиностанцията в Казанлък, която става обект на обира. Той и обвиняемият С.Т., както и трето лице, спрямо когото понастоящем не е повдигнато обвинение, взели решение да извършат грабеж от бензиностанцията, в която се очаквало да има оборот за периода 21 - 23 декември 2018 година.

Като бивш работник в обекта Д. Д. дал подробни указания на съучастниците си. Така на 24 декември последният превозил със собствената си коли другите двама до обекта. Оставил ги в близка улица, за да направят удара.

Другите двама сложили маски и проникнали в бензиностанцията. Те започнали да заплашват служителя в обекта с газов пистолет и дори го ударили с ръка.
След това двамата отнели оборота в размер на 29 хиляди лева.

Докато двамата осъществявали обира, Д. Д. ги чакал с автомобила си близо до обекта, така че след обира тримата да избягат от местопрестъплението.

След това тримата разделили откраднатите пари.

На 3 април тази година прокуратурата внесе обвинение спрямо Д. Д. в качеството му на съучастник и подбудител на обира.

Другият - С. Т. е обвинен за самия обир.

И двамата не са осъждани и нямат криминални регистрации. Те са с мярка за неотклонение парична гаранция. Третият извършител на престъплението се издирва.