Специализираната прокуратура повдигна обвинение на бизнесмена Борис Бекяров.

Той е обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления.

Както по-рано днес стана ясно, вчера Бекяров е пристигнал доброволно в България, кацайки на Летище София с полет от Австрия. На столичното летище той е бил задържан от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и конвоиран до ареста.

Днес на Бекяров е било предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем, като е бил проведен подробен разпит.

Арестуваха от летището дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов

Арестуваха от летището дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов

Той се върна от Дубай

Към материалите по досъдебното производство са приобщени представените от него множество медицински, съдебни и др. Документи относно здравословното му състояние, включително от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Австрия.

От държавното обвинение определиха на обвиняемия мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 44 000 лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок. Наложена му е и забрана да напуска страната.

Припомняме, Борис Бекяров е вторият приближен на Божков, който се върна доброволно у нас.

През май тази година на летището в София беше арестуван и Георги Попов - един от най-близките хора до бизнесмена. Впоследствие той беше освободен срещу парична гаранция в размер на 40 000 лв.

Приближен на Васил Божков се връща доброволно у нас от Дубай

Приближен на Васил Божков се връща доброволно у нас от Дубай

Попов ще бъде екстрадиран доброволно в България, а не чрез съдебно решение