Повдигнаха обвинение на мъж, пренесъл през границата на България кокаин на стойност 182 145 лева, съобщават от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла в Софийския градски съд (СГС) обвинителния акт срещу Никола Чолаков. Мъжът е действал заедно със съучастник, който се намирал в Република Перу.

Двамата се разбрали от Перу в България да бъдат внесени наркотици посредством пощенска пратка. Ставало въпрос за 1 кг чист кокаин, който Чолаков следвало да заплати и получи. Той дал данните и адреса на свой познат в България, който трябвало да получи пратката и след това да му я предаде.

Впоследствие кокаинът бил изпратен за България. Той бил доставен със самолет на софийското летище. Митничари проверили пратката и установили, че тя съдържа 1 кг кокаин. Дрогата била укрита на различни места в музикална система.

Била създадена организация за задържане на получателя на пратката. Около седмица по-късно посоченият като получател отишъл да вземе пратката. Той бил придружен от Никола Чолаков. На място двамата били задържани.

Получателят на пратката обяснил, че бил помолен от Чолаков да я получи вместо него. Било му казано, че ще вземе музикална система, поясняват още от прокуратурата.