Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 31-годишния Петър Низамов - Перата за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда.

Установено е, че на 2 юли, неделя, по време на най-големия протест в Асеновград до момента, Петър Низамов - Перата ударил с юмрук оператор на bTV.

Трима задържани след протеста в Асеновград

Трима задържани след протеста в Асеновград

Сред тях е и Петър Низамов-Перата

По време на протестните действия, когато хората достигнали участък с кръгово движение, между участниците в протеста възникнал конфликт, който обвиняемият Перата заснел с линия си мобилен телефон.

Изяснено е, че след възникването на разпрата и без да бъде провокиран Низамов се насочил към оператора на bTV, с когото не се познавали, хванал го с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. В същото време Перата отправял и множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

Всичко това било извършено пред много свидетели, а след намесата на полицията свадата била прекратена.

Прокуратурата иска две години затвор за Перата

Прокуратурата иска две години затвор за Перата

Той смята, че деянието му е обществено полезно

Низамов е задържан за срок до 72 часа.

До момента Перата е осъждан 3 пъти - за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като за тези нарушения Низамов е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г.

Разследването по случая продължава.