Пореден многохиляден протест проведе тази вечер в Асеновград, предаде "Нова". Той бе обявен по-рано като най-големият от сблъсъците на 26 юни. 

Днес е петият пореден ден, в който жителите на Асеновград, подкрепени от съмишленици от други градове, протестираха за справедливост и адекватни присъди за виновните.

Проявата се проведе при засилено полицейско присъствие. 

10 ранени при сблъсъците между ромски фамилии в Пловдив

10 ранени при сблъсъците между ромски фамилии в Пловдив

Стрелба с ловна пушка, нападения с брадви и камъни

Стигнало се е до сблъсъци. Оператор на bTV е бил нападнат Петър Низамов, по-известен като Перата. 

По-късно вечерта Низамов е бил обявен за издирване от полицията.

Няколко коли на жандармерията се изтеглиха от протеста в Асеновград и тръгнаха към Пловдив. Причината бе станало сбиване между две ромски фамилии в "Шекер махала". 

Кметът на Асеновград Емил Караиванов призова протестиращите да не се допускат и провокират нови ексцесии.

Пети ден на протести в Асеновград

Пети ден на протести в Асеновград

Очаква се най-големият протест в Асеновград след нападението от 26 юни

Директорът на Областна дирекция на МВР - Пловдив главен комисар Атанас Илков посочи пред БНТ, че гарантирането на сигурността и обществения ред в Асеновград ще бъде много по-мащабно. По думите му ще бъдат мобилизирани служители на реда, които да не допуснат ескалация на напрежението.

Припомняме, в петък в Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си.