Протестът в Асеновград срещу циганското насилие, който се проведе снощи, бе значително по-мащабен от предходните протести. Създаде се и известно напрежение.

Ситуацията е овладяна, съобщи пред БНТ шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.

"Бяхме се подготвили с необходимия брой сили, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и ескалиране на напрежението между полиция и протестиращи", допълни Илков.

Трима души са задържани, сред които е и Петър Низамов-Перата.

Припомняме, че Петър Низамов-Перата нападна оператор на БТВ. Спрямо него има образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той е обявен за общонационално издирване и през нощта в 2 часа е задържан. Днес се очаква той да бъде докаран в областната дирекция на полицията в Пловдив, където ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за доказване на неговото неправомерно действие.

Хиляди се събраха на пореден протест в Асеновград

Хиляди се събраха на пореден протест в Асеновград

Демонстрацията се провежда при засилено полицейско присъствие

"Има задържани още две лица за извършени действия по хулигански подбуди. Образувани са досъдебни производства. Лицата са задържани за 24 часа", каза още комисар Илков.

Припомняме, в петък в Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си.

Пети ден на протести в Асеновград

Пети ден на протести в Асеновград

Очаква се най-големият протест в Асеновград след нападението от 26 юни