В пловдивската районна прокуратура внесоха обвинителен акт срещу счетоводителка за присвояване, съобщиха от пловдивското обвинение. Обвинителният акт за присвояване в големи размери при условията на продължавано престъпление, е внесен в съда срещу Е.В. , на 58 години от град Пловдив.

Това е престъпление по чл. 206 ал. 3, който гласи: "Ако обсебването е в големи размери или представлява опасен рецидив, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът лишава виновния от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 и може да постанови конфискация на част или на цялото му имущество.

Обвиняемата Е. В. е предадена на съд за това, че от 8 февруари 2010 г. до 26 януари 2015 г. в града под тепетата противозаконно е присвоила чужди движими вещи в големи размери - пари на обща стойност 25 756 лева, собственост на шест фирми.

Разследването е установило, че обвиняемата била натоварена от представители на шестте фирми да извършва дейност във връзка със счетоводното им обслужване,  разпореждания по банкови сметки, да организира подаването на съответните декларации, както и плащането на здравни и осигурителни вноски и да кореспондира с приходната и осигурителната администрация. Установено е, че парите, които й били предоставяни за тези цели, ги е присвоила.

Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата се е признала за виновна. Фактическите изводи се подкрепят от свидетелски показания, извлечения от банкови сметки, експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.