Обвиниха син, убил безпомощния си баща във Варна по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителният акт срещу 46-годишния Диян Ч. е внесен в съда. Той може да бъде осъден на затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Убийството е станало на 14 декември 2018 г. в апартамент в кв. "Младост" във Варна. Той бил обитаван от подсъдимия и неговия болен 81-годишен баща. Двамата мъже често употребявали алкохол, който ставал причина за скандали помежду им. В началото на декември възрастният мъж се залежал заради хронични заболявания.

В ранните часове на 14 декември след употреба на алкохол подсъдимият пребил баща си. 81-годишният мъж починал в резултат на побоя.

Деян съчинил версия за смъртта. На свои приятели и на брат си обяснил, че баща му паднал в банята. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт. В разговор със служители на погребална агенция братът на Деян, който пристигнал от чужбина за погребението, научил какво е било състоянието на убития преди тялото да бъде подготвено за погребение. Това го усъмнило в думите на брат му за смъртта на баща им. Той сезирал Окръжната прокуратура във Варна.

Тялото на убития мъж било ексхумирано, а при оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Съдебномедицинската експертиза установила, че причина за смъртта на възрастния мъж е гръдна травма. Установени били няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми.

Предстои делото срещу 46-годишния Диян Ч. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.