Обвиниха в длъжностно престъпление прокурор от Софийска районна прокуратура (СРП), разследвал Петьо Петров - Еврото. Това съобщи Lex.bg.

През май 2023 г. прокурор Константин Сулев повдигна обвинение на бившия следовател Петьо Петров - Еврото за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация.

Разследването срещу Петров започна след самосезиране от медиите за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си и са били заплашвани. Също така Петров е използвал и специално техническо средство за събиране на информация. Тъй като бившият следовател не бе открит, той бе обявен за издирване.

През август въпросното дело е иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства. Малко по-късно прокурорът от СРП Константин Сулев е привлечен в качеството на обвиняем.

Причината за това е, че той не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване.

Припомняме, че Петьо Петров е в неизвестност от месеци. Различни източници твърдят, че той се укрива в Дубай. Властите в страната обаче отричат бившият следовател да се намира там.

Петьо Еврото подаде сигнал за корупция до Лаура Кьовеши

Петьо Еврото подаде сигнал за корупция до Лаура Кьовеши

Бившият следовател давал по 10 000 лв. евроепйски делегиран прокурор, за да оказва влияние върху разследвания