Петьо Еврото може да се намира вече и в Дубай, като и излязъл от страната през Турция. С такава оперативна информация разполага БНТ, която не е потвърдена все още официално. Предполага се, че посоката на бившия следовател е била Обединените арабски емирства.

Заедно с бившия следовател и дори шеф на Столичното следствие за няколко години страната е напуснало и детето му - от брака му с Любена Петрова, на база на нейните интервюта от последната седмица за Антикорупционния фонд, започнаха да излизат повече подробности по разследването от преди няколко години под заглавието "Осемте джуджета" за дейността именно на Петров след като напусна чист съдебната система.

Не се знае как детето е преминало границата, при положение, че Любена Петрова заявява, че декларация за съгласие не е подписвала.

Подозрения, че Петьо Еврото е напуснал страната се появиха още по време на неуспешната акция на ГДБОП в столичния квартал "Драгалевци", която се проведе след убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР. Именно покушението бе сочено като мотив за проверката в прословутия ресторант "Осемте джуджета", макар и прокуратурата да не предостави подробности за действията си. Иван Демерджиев призова журналистите да питат повече по темата прокуратурата.

Тогава се появи и информация за подземни тунели под ресторанта, по които Петьо Еврото е избягал от органите на реда. Още преди четири дни той бе обявен за национално издирване.

Появиха се подозрения и за "вътрешен човек" в системата на МВР, който го е предупредил за предстоящата операция, като вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди, че е започната вътрешна проверка.

Петьо Еврото вече е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС).

Прокуратурата разследва по медийни публикации Петьо Еврото

Прокуратурата разследва по медийни публикации Петьо Еврото

СРП предостави подробности около акцията в ресторант в столичния кв. "Драгалевци".

Следователят напусна системата още през април 2015 г., въпреки искането на правосъдния министър Христо Иванов ВСС да не го освобождава по негово желание, за да може да му бъде търсена дисциплинарна отговорност.

Повод за такава даде именно окончателната оправдателна присъда на Върховния касационен съд (ВКС) по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов по обвинение в подкуп. В решението си върховните съдии казаха, че делото "Цонев, Сантиров, Попов" е емблематичен пример за провокация към подкуп, инсценирана и проведена именно от следователя.

В показния арест активно участие взе заместник-градският прокурор на София Роман Василев, чиито са думите, които се чуват от записа, за "абсолютен престъпник". 

Акцията тогава бе активно защитена от настоящия заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, за когото миналата седмица изтекоха снимки от дружеска среща с Петьо Еврото в ресторанта в Драгалевци. В момента се развива и конфликтен сюжет именно между Борислав Сарафов и главния прокурор Иван Гешев.

Прокурор Кокинов твърдо защити Пепи Еврото

Прокурор Кокинов твърдо защити Пепи Еврото

На подсъдимата скамейка бяха изправени още