Прокуратурата да не мълчи, а да обясни какво се случва и какви са причините за издирването на Петьо Петров, известен още като Петьо Еврото. Затова призова служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в МВР. Коментарът си той направи, след като откри изложба на картини в подопечното му ведомство.

Петьо Еврото се издирва за извършени престъпления. Повече информация трябва да даде прокуратурата, защото актове на прокуратурата предпоставят въпросното издирване, обясни вътрешният министър.

Той няма информация Петьо Петров да е извън страната. Всички компетентни сили на МВР са впрегнати в издирването.

Във връзка с ареста на Кристиян Христов пред БТА днес във връзка със случая "Осемте джуджета", Демерджиев заяви, че всички действия, извършени в последни дни, са в изпълнение на поставления на различни прокурори. Има постановления на районна прокуратура. МВР не е активна страна във войните, които се водят, каза Демерджиев и призова вътрешното ведомство да не бъде намесвано в различните междуинституционални войни.

Арестуваха Кристиян Христов преди брифинга за "Осемте джуджета"

Арестуваха Кристиян Христов преди брифинга за "Осемте джуджета"

Той трябваше да поясни за "порочните методи за овладяване на съдебната система"

За разследването на убийството на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, Демерджиев уточни, че служител на МВР се намира вече в ЮАР и като се прибере в неделя в България ще донесе повече подробности по случая. МВР работи както по отношение на потенциалните убийци, за които дотук надделява версията, че не са българи, така и по отношение на евентуалните поръчители, каза още вътрешният министър.

При зададен въпрос относно снемането на депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Демерджиев заяви че актовете на прокуратурата за разлика от други актове подлежат на съдебен контрол.

"Не съм аз човекът, който да го коментира", бяха първите думи на вътрешния министър, след като бе зададен журналистическият въпрос за имунитета на Борисов.

По думите му би трябвало да няма безконтролни действия или актове на прокуратурата.

Обявиха за издирване Петьо Еврото

Обявиха за издирване Петьо Еврото

Потвърждение от МВР