Георги ИлиевАз водя война срещу неспазването на правилата в държавата и ако цената, която трябва да се плати е моя живот, съм склонен да го заложа. Това заяви за Радио Нет главният акционер в МИГ груп АД Слави Бинев. По думите му е крайно време неработещата съдебна система да намери сили да се реформира и да заработи ефективно.

През февруари Софийският районен съд прие да разгледа иск за 50 хиляди лева на Бинев срещу президента на ВАИ холдинг Георги Илиев и го конституира като граждански ищец и частен обвинител. Това стана на подновеното дело срещу Илиев, който е подсъдим за хулиганство заради инцидента в столичния клуб БИАД от октомври 2000 година.

Слави Бинев изпрати отворено писмо до президента, премиера, председателя на Народното събрание, главния прокурор, министрите на правосъдието и на вътрешните работи и на главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов.

В него се казва, че Георги Илиев е едно от най–страшните имена в България.

Адвокатът на президента на ВАИ Холдинг Георги Гатев заяви пред радио НЕТ, че не е запознат със съдържанието на писмото, но дори и да беше, не би го коментирал преди съда да се произнесе по делото.

Съдебното заседание е насрочено за утре – 2 април.