По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжният съд определя "домашен арест" на шофьор на лек автомобил, причинил смърт на момиче на пешеходна пътека в Горна Оряховица.

Окръжна прокуратура - Велико Търново, на 7 септември е привлякла Д. Х. в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. 

Катастрофа уби момиче на пешеходна пътека в Горна Оряховица

Катастрофа уби момиче на пешеходна пътека в Горна Оряховица

Според очевидци е минала зад автобус и не е имала видимост

На 4 септември около 20 и 15 часа в Горна Оряховица, по ул. "Свети Княз Борис Първи", срещу №29, като управлявал "Опел Астра", собственост на охранителна фирма, шофьорът не е съобразил скоростта си на движение с конкретните условия - нощно време, за да е в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие.

Той не спира при приближаване към пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка и пътен знак, за да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което причинява по непредпазливост смъртта на момиче на 15 години, на пешеходната пътека.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване или протест. Под ръководството на Окръжна прокуратура - В. Търново действията по разследването продължават.