56-годишен мъж застреля бащата и бабата на съпругата си и се самоуби.

Трагедията се разиграла на ул. "Иван Вазов" в Димитровград вчера вечерта, информира haskovo.info

Телата на жертвите са открити от брата и зетя на съпругата на убиеца.

Сигналът в полицейското управление е получен в 21:30 часа, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Хасково Нина Николова.

Криминалистите са установили, че е стреляно със законно притежаван пистолет "Макаров". 56-годишният мъж е работел като охранител в частна фирма.

Той е прострелял тъста си в ръката и след това в слепоочието. В слепоочието е застреляна и възрастната жена. След това убиецът отишъл в съседната стая, седнал на стол и се самоубил.

Вълкан Кръстев е оставил предсмъртно писмо, което е било написано върху призовката му за развод. Делото се е гледало в деня на убийството. Той е написал, че иска да отърве жена си от роднините й. Написал е още, че оставя апартамента на дъщеря си и къща на сина си.

Бащата на съпругата е бил инвалид и не е могъл да се грижи сам за себе си. Убийствата са извършени в апартамента, в който цялото семейство е живеело. Семейството на убиеца се е пренесло там в началото на тази година.

Наскоро съпругата на убиеца е подала жалба в полицията за системен побой от страна на мъжа си. По време на убийствата тя е била при своя приятелка.