Тричленен състав на Апелативния съд в София остави в сила мярката за неотклонение "задържане под стража" на Колин Колев, обвинен за участие в рекордния грабеж на близо 5,3 млн. лв. от инкасо автомобил в София от 15 ноември 2022 г. в столицата, остава с най-тежката.

Според магистратите са налице всички основания Колев да остане в ареста - обосновано предположение, че е участвал в грабежа, въпреки че има някои разминавания в свидетелските показания, съобщи Нова телевизия. Освен това срещу него е повдигнатото обвинение за тежко умишлено престъпление, за което са предвидени до 20 години затвор, като това създава опасност обвиняемият да се укрие. Съдът счита, че има и риск, ако бъде пуснат от ареста, той да извърши друго престъпление, тъй като разследването по случая е в нова фаза, предвид съвсем скорошното установяване на съпричастността на Колев към него.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Оставиха в ареста един от обралите инкасо автомобил в София

Оставиха в ареста един от обралите инкасо автомобил в София

Престъплението било планирано в продължение на месеци

Маскирани мъже с огнестрелни оръжия обраха инкасо автомобила в паркинга на столичен търговски център. Часове по-късно в квартал "Кръстова вада" бяха намерени два опожарени автомобила. Разследването продължи над година и завърши с повдигнати обвинения срещу Калин Колев и още двама души, единият от които е в затвора заради друго престъпление, а другият все още се издирва.

Нова телевизия отбелязва, че въоръженият грабеж е извършен от престъпна група от петима души, двама от които не са известни.