Адвокатът на бизнесмена Миню Стайков Лъчезар Таков видя манипулация в изнесените от прокуратурата данни за откритите предмети и лекарства в стаята на неговия клиент.

Защитникът посочи, че чува информацията за откритите неща за първи път от медиите. "Това очевидно представлява някакъв опит за манипулация, тъй като аз съм посещавал моя клиент. Той е на система - вливания на лекарства, така че няма как той да взима някакви лекарства, освен предписаните му от болницата", категоричен бе Таков.

Телефон и купища лекарства иззели от килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Телефон и купища лекарства иззели от килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Спецпрокуратурата сезира Данаил Кирилов и Сотир Цацаров за проверката

Според него проверката на Стайков тече непрекъснато. "Опитват се да представят клиента ми, че симулира заболяванията си", каза той.

По думите му обявената гладна стачка от Стайков представлява начин да бъде обърнато внимание върху несправедливостта на делото, което се води срещу него.

Таков продължи - изнесените данни за намерени неща при Стайков били опит да се въздейства върху съдиите.

Относно информацията, че Стайков е имал стек с безалкохолни напитки Таков попита иронично: "Това ли е проблемът на българското общество - че някой пие вода?"

Проблемът на прокуратурата не бил какво е намерено при Миню Стайков, а самият Миню Стайков.

Адвокатът недоумява и как прокуратурата в установила, че намерените храни и напитки са били на Стайков. Отново попита иронично: "Негови отпечатъци ли са намерени?"

Той допълни, че няма никаква връзка с намерените напитки и "крещящата несправедливост на неговото задържане".

Проверките на Стайков били абсолютно тенденциозни.

Натиск се упражнявал и върху лекарите, които влизали при Стайков като при смъртник.

Защитникът коментира и експертизата, която е направена на клиента му - била направена абсолютно през пръсти. "Толкова нискокачествена експертиза аз просто не съм срещал", отсече още Таков.

Припомняме, спрямо данните на държавното обвинение в шкафчето на Стайков били намерени лекарствата "Синелан", "Прополки", "Хексоралетен Ен", "Нурофен", "Деприм Депресион", "Простамакс", "Валидол" и препарат за инсектициди "Айкън". Те са били изеети, а някои от тях впоследствие върнати на Стайков.

След 5 юни решават мярката на Миню Стайков

След 5 юни решават мярката на Миню Стайков

Адвокатът му иска разпит на лекарите, прегледали неговия клиент