След 5 юни решават мярката за неотклонение на алкохолния бос Миню Стайков. Състав на апелативния спецсъд насрочи делото за тогава, пише "24 часа".

Причината за това е, че на днешното съдебно заседание се яви само едно вещо лице от общо четирима.

Телефон и купища лекарства иззели от килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Телефон и купища лекарства иззели от килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

Спецпрокуратурата сезира Данаил Кирилов и Сотир Цацаров за проверката

След справка от кабинета на директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов съдът обяви, че тримата отсъстващи лекари са ангажирани със спешни операции и изпити. Те трябваше да бъдат разпитвани като свидетели във връзка с нова съдебномедицинска експертиза за здравето на Стайков.

От "Пирогов" информират, че техни лекари не са преглеждали Стайко Стайков

От "Пирогов" информират, че техни лекари не са преглеждали Стайко Стайков

Неприемливо е имената на водещи специалисти да се замесват в инсинуации

Припомняме, преди дни от "Пирогов" публикуваха позиция, че техни лекари не са преглеждали сина на Миньо Стайков - Стайко Стайков.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Траков държи на присъствието на всички вещи лица и не желае експертизата да бъде приемана, без разпит на всеки един от тях. Експертизата трябва да установи дали Стайков може да остане зад решетките въпреки болестите и въпреки обявената от него гладна стачка.

В Карнобат започват подписка в подкрепа на Миню Стайков

В Карнобат започват подписка в подкрепа на Миню Стайков

Те ще изпратят и петиция с три искания до Народното събрание

Припомняме, Миню Стайков е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

С допълнително обвинение той се сдоби в началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май той подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов.