Собственикът на "Винпром" - Карнобат Миню Стайков е обявил гладна стачка, съобщи БНР. Той е в ареста над осем месеца.

По думите на неговия адвокат Лъчезар Таков, така Стайков протестира срещу несправедливата съдебна система.

Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков остава в ареста

Алкохолният бос ще се лекува в МВР болница

"Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си - той е решен да отиде до край".

Това каза Таков в Апелативния спецсъд, където днес бе разгледано обжалването на ареста на Стайков.

Спецпрокурор Кънев отрича да познава конкурент на Миню Стайков

Спецпрокурор Кънев отрича да познава конкурент на Миню Стайков

Искали му отвод заради намерени книжа в къщата на бизнесмена

Припомняме, Миню Стайков е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове. С допълнително обвинение той се сдоби н началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. Днес той подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов.

След седмица, когато ще е готова назначената днес комплексна тройна медицинска експертиза, която да установи може ли Миню Стайков да се лекува в болницата на затвора, ще стане ясно дали той ще остане в ареста.