Специализираната прокуратура сезира министъра на правосъдието Данаил Кирилов и главния прокурор Сотир Цацаров за резултатите от проверка на ГДНП в болницата към Софийския затвор.

Претърсвания и лични обиски на лишени от свобода в спалните помещения на "Вътрешно отделение" на болницата към затвора в София са извършени на 17 май.

В резултат на проверките са иззети множество забранени предмети, които не са били налични в документацията.

В помещение "Реанимация", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан.

При извършения личен обиск на Желязков е намерен 1 мобилен телефон марка "iPHONE". Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята, с цел да го унищожи.

Дъщерята на Митьо Очите не знае и не разбира в какво е обвинена

Дъщерята на Митьо Очите не знае и не разбира в какво е обвинена

В обвинението пишело само, че е част от престъпната група на баща си

Установено е, че в спалното помещение, в което са настанени Желязков и Стайков се държат голямо количество хранителни продукти - стекове с безалкохолни напитки, минерална вода, захарни изделия, колбаси, плодове, олио и други.

Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка.

В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.

В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени "Конкор", "Селеногин", препарат "Сладки сънища", "Ексфордж", "Валсартан", "Терафлу", "Роватинекс", "Небилет", "Нурофен", "Хамацинк крем", "Авирон", аминокиселини, "Витабиотикс", "Простамол уно", "Валидол", "Алора", "Флуанксол". За тях на името на Желязков няма издадени рецепти, поради което те са иззети с протокол от служители на НОС при затвора в София.

Охраняват прокурори по делото срещу Очите?

Охраняват прокурори по делото срещу Очите?

Издирват обвиняем по делото срещу Димитър Желязков

На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския персонал от СБАЛЛС при затвора са му били предписани.

В шкафчето на Миню Стайков са намерени "Синелан", "Прополки", "Хексоралетен Ен", "Нурофен", "Деприм Депресион", "Простамакс", "Валидол", препарат за инсектициди "Айкън". Те са иззети с протокол от служители на НОС, тъй като за тях няма издадени рецепти. На Стайков са върнати пет от намерените лекарства, които са му били предписани.

В спално помещение №1 са намерени и иззети 1 бр. USB кабел, 1 адаптор, 1 телевизор с дистанционно и с адаптор, 1 котлон. В спалня №2 е намерен и иззет 1 бр. USB кабел. В помещение №3 пък е намерен и иззет 1 бр. USB кабел.

Съдът остави Митьо Очите в ареста и без медицинска експертиза
Обновена

Съдът остави Митьо Очите в ареста и без медицинска експертиза

Адвокатът му поиска смяна на съдебния състав

При личен обиск на лишения от свобода Румен Янакиев е намерен и иззет мобилен телефон "SAMSUNG" с поставена в него SIM карта. 

От спално помещение №4, в което е настанен лишеният от свобода Янко Ваташки, са иззети 1 мобилен телефон "NOKIA" със SIM карта, машинка за подстригване, зарядно за телефон, 3 вентилатора, 1 кафемелачка и 1 бр. слушалки.

В спално помещение №5, където е настанен лишеният от свобода Пеньо Мангъров, са намерени и иззети мобилен телефон "ALKATEL" и зарядно за него, 2 броя USB кабел и 1 адаптор.

В Карнобат започват подписка в подкрепа на Миню Стайков

В Карнобат започват подписка в подкрепа на Миню Стайков

Те ще изпратят и петиция с три искания до Народното събрание

Иззетите мобилни телефони дават възможност на задържаните да поддържат контакти с трети лица, което от своя страна създава опасност да се влияе на свидетели, както и на нормалния ход на събиране на доказателства по досъдебни производства.

За извършената проверка е уведомен правосъдния министър Данаил Кирилов и главният прокурор Сотир Цацаров, които да предприемат съответните мерки за решаване на проблема.

Миню Стайков започва гладна стачка в ареста

Миню Стайков започва гладна стачка в ареста

Той е обвинен за злоупотреба с евросредства