Алексей Петров е оправдан и на втора инстанция от Софийския апелативен съд, съобщи БТА. Днес съдът потвърди първата оправдателна присъда на Петров по делото за пране на парии присвояване на над 3 млн. лв.

Заедно с Алексей Петров оправдани от апелативния съд бяха и Явор Джиджев и Теодор Дечев.

Съкратена процедура иска Алексей Петров по делото за пране на пари

Съкратена процедура иска Алексей Петров по делото за пране на пари

От фирмите, сочени като ощетени, не твърдят да са пострадали

Припомняме, в началото на януари 2017 г. съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд образува дело по внесен от градската прокуратура обвинителен акт срещу Петров за изпиране на над 3.3 млн. лева. По-късно отново в началото на миналата година тримата обвиняеми бяха оправдани на първа инстанция от Софийски градски съд. Прокуратурата обаче протестира решението на СГС с довод, че съдът е направил превратно обсъждане на доказателствата, без в същото време да се оспорват приетите по делото фактически положения.

Апелативните магистрати обаче решиха, че присъдата е постановена при изяснени факти, приети от съда след подробен анализ на доказателствата.

В мотивите на апелативните съдии е записано, че "Софийски градски съд е провел пълно и задълбочено съдебно следствие, като е събрал всички относими доказателства"

Алексей Петров обвини бивш зам. главен прокурор, че е "шапка на отвличанията"

Алексей Петров обвини бивш зам. главен прокурор, че е "шапка на отвличанията"

"Той не търси похитителите, а търси на кого да припише престъплението"

В Специализирания наказателен съд продължава единственото оцеляло дело "Октопод", по което Алексей Петров е подсъдим с Антон Петров, Янко Попов, Марчело Джотолов и Кирил Топалов. Сред подсъдимите беше и бившият прокурор Цеко Йорданов, но обвиненията срещу него бяха свалени. Процесът започна отначало през 2015 г., тъй като председателката на състава в Софийския градски съд, който го гледаше - Румяна Ченалова, беше уволнена.

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Румяна Ченалова

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Румяна Ченалова

Ченалова: Това е несериозно дело и срамно дело