Военно-апелативният съд в София оправда Митко Чавдаров.
Полицаят от Бояджик е невинен по повдигнатото му обвинение за нанасяне на леки телесни повреди на Иван Иванов, Марин Димитров и Димитър Иванов на 9 февруари тази година.

Припомняме, по време на посещението си в корпорация "Развитие", която го награди, Чавдаров съобщи, че присъдата е обжалвана. 

След заседанието Чавдаров изрази задоволството си от присъдата и подчерта, че ще участва като свидетел по делото срещу трите лица от Бояджик за извършеното от тях престъпление.

Той изтъкна пред журналисти огромната подкрепа, която е получил от своите колеги от полицейското управление по време на хода на съдебното следствие.

Пред съда защитникът на Чавдаров се позова на показанията на разпитаните днес двама свидетели, които обясниха пред съда, че между 2 и 3 часа в нощта на 9 февруари са видели група от трима младежи, които са извършвали насилие един срещу друг с дървени пръчки.

Според защитата телесните повреди върху Димитров, Иванов и Иванов не са по вина на Чавдаров, а са в следствие от побой, в който те самите са участвали като не беше изключена и възможността травмите по тях да са нанесени преди инцидента със знамето.

Повдигнатите обвинения срещу Митко Чавдаров са били с цел да го злепоставят, обясни още защитата.

В съдебната зала обаче прокуратурата се позова на дадените пред сливенския военен съд „непротиворечиви" свидетелски показания и поиска от Военно-апелативния съд да отхвърли жалбата на ищеца.