Оръжие, боеприпаси и наркотици са открили и иззели служители на РПУ - Кюстендил, при претърсване на 14 ноември на частна къща в града, съобщи говорителят на Областната дирекция "Полиция" Катя Табачка, цитирана от БТА.

В стопанска постройка в двора са открити самоделна пушка, два самоделни патрона, самоделно устройство, което може да възпроизведе изстрели, два халосни патрона за автомат "Калашников", електрически детонатор, три капсулдетонатора, шест патрона от 22 калибър, шест бойни патрона, две запалки за учебна граната, една учебна граната, две димки.

Освен това полицаите са иззели два плика с марихуана, пакетче хероин, както и 11 заготовки за самоделни патрони, три гилзи за ловна пушка със здрави капси, 100 ловни капачки - калибър 12, шест метални шайби. Иззети са и два буркана с прахообразно вещество с неустановен вид.

Назначени са експертизи, които ще установят произхода на арсенала, вида и качествата на иззетите вещества, информираха от полицията. По случая са образувани досъдебни производства за нерегламентирано притежание на оръжие, боеприпаси и наркотични вещества срещу 57-годишния собственик на имота.