Окръжен съд- Габрово наложи 20-годишна присъда на мъж, убил по жесток и мъчителен начин 46-годишна жена в условията на домашно насилие.

Престъплението е извършено на 18 срещу 19 август 2022 г. в къща в габровския кв. "Горни Бакойци". Установено е, че 43-годишният С.А. нанесъл множество удари с предмети, с юмруци, ритници и с патерица по главата, лицето и тялото на жертвата. Мъжът освен това душил с ръце пострадалата.

В резултат на насилието жената получила черепно-мозъчна травма в съчетание с тежка шийна травма и кръвозагуба. Съдът счете, че престъплението е извършено по особено мъчителен начин, тъй като смъртта на жертвата е настъпила постепенно, бавно и в агония.

За посоченото престъпление, квалифицирано по чл. 116 ал. 1 т. 6 предл. второ и трето във вр. с чл. 115 от НК, на С.А. е наложено наказание в размер на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

По отношение на подсъдимия С.А. в хода на досъдебното производство е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в 15-дневен срок.

Задържаха мъж, обвинен в убийството на жена си

Задържаха мъж, обвинен в убийството на жена си

Той я е пребил до смърт в общото им жилище