Осъдиха на седем години "лишаване от свобода" мъж, причинил смъртта на човек при пътен инцидент край Търговище. Това съобщиха от прокуратурата.

44-годишният С.Я. бе признат за виновен за това, че при шофиране под въздействието на алкохол и със скорост от 189 км/ч е причинил тежко ПТП. Навлизайки в лентата за насрещно движение се е сблъскал с друго превозно средство и е причинил смъртта на другия водач.

Окръжният съд в Търговище прие, че С.Я. е действал при евентуален умисъл, тъй като е съзнавал общественоопасните последици и е допускал настъпването им, като съзнателно е нарушил редица правила, гарантиращи безопасността на движението. Подсъдимият получи наказание от 7 години затвор. Присъдата ще бъде изтърпяна при строг режим.

Тежкото пътно произшествие е станала около 21:55 часа на 1 март 2023 г., на пътя София - Варна, близо до разклона за село Алваново. Тестът на С.Я. за употреба на алкохол се оказал положителен. Дрегерът отчел 0,95 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба.

Също така било установено, че той не притежава шофьорска книжка. Мъжът многократно е бил санкциониран, че управлява автомобил без да има право.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Пиян шофьор без книжка уби човек край Търговище

Пиян шофьор без книжка уби човек край Търговище

Инцидентът е станал на пътя София - Варна