По обвинителен акт на Районна прокуратура - Дупница Л.Л. е признат за виновен за предизвикана от него катастрофа в Република Македония, при която се преобърна автобус с български учители от София.

На 2 февруари 2016 г. Л.Л. управлявал автобус марка "Сетра", в който се возели 43-ма пътници. Около 22 ч., на път А-2 Куманово - Крива паланка, в района на с. Опила, общ. Ранковци, автобусът излиза извън платното за движение отдясно и пада от височина 5 метра. Вследствие на инцидента са пострадали дванадесет души, които са получили различни по вид средни телесни повреди.

В хода на разследването по делото е установено, че причина за катастрофата е превишената скорост, с която Л. управлявал автобуса. Той е осъден на две години "лишаване от свобода" с петгодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от три години. Той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 3151,08 лева.

Шофьорът виновен за катастрофата с български автобус в Македония

Шофьорът виновен за катастрофата с български автобус в Македония

Нарушил е правилата за движение по пътищата, според прокуратурата

Припомняме, в автобуса са пътували учители и ученици от софийската финансово-стопанска гимназия. Автобусът е на дупнишката фирма "Мегатранс 2009" ЕООД. От пострадали в катастрофата, 8 бяха оставени за лечение в "Пирогов"

Припомняме, първоначалната версия за инцидента е превишена скорост, но шофьорът на автобуса излиза с версия за друг автомобил, който му е препречил пътя.