Трима мъже бяха осъдени за взломна кражба по внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура (СРП), съобщават от прокуратурата. Обвиняемите са откраднали вещи и машини на стойност 5779 лева, съобщават от прокуратурата.

За времето от 18,00 часа на 06.03.2021 г. до 11,15 часа на 07.03.2021 г., тримата обвиняеми, проникнали в складови помещения в кв. "Орландовци" в гр. София, като счупили катинарите, с които са били заключени помещенията. С.М., А.М. и В.М. влезли и откраднали 3 храстосреза, 4 моторни косачки, резачка, комбо система и 2 листосъбирачки на обща стойност 3821 лева от владението на М.С. и 2 велосипеда, електрожен, винтоверт, флекс, виброшлайф, циркуляр, моторна косачка на стойност 1958 лева от владението на В.К. След това обвиняемите продали откраднатите вещи за 1300 лева.

По случая е образувано досъдебно производство спрямо А.М. и В.М., тъй като при тях деянието е извършено в условията на опасен рецидив. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат тримата обвиняеми за автори на деянието.

Софийски районен съд призна обвиняемите за виновни по повдигнатото им обвинение като наложи на А.М. наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години и 4 месеца, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим, на В.М. наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим, а на С.М. наложи наказание 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода", като изтърпяването на наказанието е отложено на основание чл. 66 от НК за срок от 4 години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.