Във връзка с починалия след гонка мъж в Стара Загора към момента има освободени двама служители от областната дирекция на МВР. Други двама са отстранени, като се очаква в близките дни те да бъдат уволнени. Това заяви на пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той поясни, че по случая има следствено дело, по което се работи активно. Назначени са и експертизи. По думите му директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Лазар Христов няма как да носи отговорност за случилото се, тъй като в деня на трагедията не е бил на работа.

Няма да допускаме ситуации при които има немарливо изпълнение на служебните задължения, категоричен бе Стоянов.

Министърът засегна и темата за убийството на Пейо Пеев. Той подчерта, че две лица са с повдигнати обвинения. Калин Стоянов посочи, че се проверява и съпричастността на други хора към деянието и по-конкретно към прикриването на следите.

По отношение на появилите се в медиите публикация за евентуални финансови злоупотреби в президентството, министър Стоянов заяви, че със заповед на главния секретар на МВР е изискана информация от всички структури.

Припомняме, че 58-годишният Пламен Пенев загина след полицейско преследване в края на 2023 г. Близките на мъжа обвиниха служителите на МВР, че са превишили правомощията си и са причинили смъртта на Пенев. Аутопсията на починалия потвърди, че е бил зaдушен при ареста. Калин Стоянов поиска две оставки заради трагедията.

Шефове в МВР - Стара Загора хвърлиха оставки по команда

Шефове в МВР - Стара Загора хвърлиха оставки по команда

Мъжът загина при арест след гонка с полицията на 30 декември